מסוף החיפוש של גוגל ממשיך להתעדכן ולהשתדרג וכעת מבשרים לנו בבלוג של גוגל כי דוח כיסוי האינדקס של Google Search Console מקבל לא פחות מארבעה עדכונים שישפרו את יצירת התובנות של אינדוקס האתר.
דוח כיסוי האינדקס של המסוף היה עצמו חידוש בהשוואה לדוחות אחרים שהציעה גוגל, והוא הוצג לראשונה כאשר הגרסה המחודשת של Search Console הושקה בשנת 2018.
שינויים בדוח כיסוי האינדקס, שהופעלו היום, מבוססים על המשוב שמספקת קהילת מנהלי האתרים.
"Based on the feedback we got from the community, today we are rolling out significant improvements to this report so you’re better informed on issues that might prevent Google from crawling and indexing your pages. The change is focused on providing a more accurate state to existing issues, which should help you solve them more easily.”
השינויים שביצעה גוגל בדוח כיסוי האינדקס
הסרת סוג הבעיה הכללי "סריקה חריגה" - כעת כל שגיאות הסריקה ימופו ברזולוציה טובה יותר.
דפים שהוגשו אך נחסמו על ידי robots.txt והוספו לאינדקס מדווחים כעת כ"מאונדקס אך חסום" (אזהרה) במקום "נשלח אך חסום" (שגיאה)
הוספת עמודה חדשה בשם: "אונדקס ללא תוכן" (אזהרה)
דיווח דפי 404 מדויקים יותר
בסה"כ נראה כי גוגל מנסה לדייק יותר את הנתונים בדוחות ואת התובנות שלה לגבי איכות האינדוקס.
גוגל החליפה אסטרטגיה הקשורה לשגיאות זחילה ומדיניות "חריגת הזחילה" מוחלפת בפתרון בעיות ספציפיות.
כעת בעלי אתרים יידעו בוודאות אם דף שנוסף לאינדקס על ידי גוגל נחסם על ידי robots.txt מכיוון שהדוח יציין "מאונדקס אך חסום" במקום "נשלח אך חסום".
הדיווחים על 404 אמורים להיות מדויקים יותר, ויש תוספת של גיליון חדש לגמרי שנקרא "מאונדקס ללא תוכן".
“This page appears in the Google index, but for some reason Google could not read the content. Possible reasons are that the page might be cloaked to Google or the page might be in a format that Google can’t index. This is not a case of robots.txt blocking.”
אם אתם נתקלים באינדקס ללא בעיית תוכן פירושו שכתובת האתר נמצאת באינדקס של גוגל אך סורקי האינטרנט שלה אינם יכולים להציג את התוכן.
פירוש הדבר שפרסמתם בטעות דף ריק, או שקיימת בדף שגיאה שמונעת מגוגל להציג את התוכן.
להנחיות נוספות לפתרון אינדוקס ללא שגיאת תוכן אני ממליצה לבעלי האתרים להפעיל את הדף הספציפי באמצעות כלי בדיקת הדפים.
הכלי לבדיקת דפים יציג את הדף כפי שגוגל רואה אותו, מה שעשוי לעזור בהבנה מדוע התוכן אינו ניתן לצפייה בפני סורקי האינטרנט של גוגל.
היי, לא לדאוג.....
נשמע כמו ג'יבריש ?
יש שאלות נוספות, תרצו לקבל הסבר מקיף על נושא המאמר ?
לקבל ייעוץ אישי, הדרכה ואפילו ליווי עסקי ?
שמי עמית צוק ואני עורכת מגזין קידום אתרים, בעלת מעל ל 20 שנות ניסיון בפיתוח אתרים, קידום וניהול קמפיינים באינטרנט ובניית אסטרטגיות שיווקיות ופרסומיות באינטרנט.
צרו עימי קשר (מבטיחה לא לשלוח ספאם).....
Comments