החיפוש הקולי הגיח לתודעה עם עלייתן של העוזרות הטכנולוגיות השונות של המכשירים הניידים דוגמת סירי של אפל, אלקסה של אמזון, קורטנה של מיקרוסופט וכמובן העוזרת האישית של גוגל. כעת זהו אחד הנושאים החשובים ביותר בתעשיית החיפוש.
עם העלייה המטאורית הצפויה בחיפוש הקולי, חשוב יהיה לייצר תוכן המותאם במיוחד עבורו.

חיפוש קולי: דיאלוג טכנולוגי
כפי שהשם מרמז, מערכת החיפוש הקולי היא היא טכנולוגיה שמייצרת דיאלוג עם בן אנוש. היא משתמשת במצבי תקשורת שונים כמו טקסט, דיבור, טון דיבור וכו ', כאות של קלט ופלט.
המערכת מנתחת את הסמנטיקה ומנהלת את אסטרטגיית הדיאלוג.
זיהוי דיבור אוטומטי (ASR - Automatic Speech Recognition) משמש להזנת אותות קלט למכשירים בהם יש חיפוש קולי. חלקם כוללים גם טקסט לדיבור (TTS - Text-To-Speech) לשיתוף תוצאות.
לא תמיד נדרש הפעלת העוזר הווירטואלי לביצוע קולי במכשיר. לעתים ברגע שיש למכשיר קלט, הוא יגלה את השפה בה נשאלה השאילתה. מילות המפתח בשאילתה ייקלטו, והשאלה תיענה בהתאם.
מכשירים מסוימים עם מסכים עשויים להציג את התוצאות בעוד שכל המכשירים האחרים ידברו חזרה למחפש. זו הסיבה שהחברות המפתחות שמות דגש על סגנון השיחה ואיכותה.
מדוע החיפוש הקולי תופס יותר ויותר נפח בכלל החיפושים ?
לא פעם אנו מדמיינים את החיים שלנו על סרט נע. הכל חולף ומהר. אנחנו כל הזמן בתנועה, כל הזמן עסוקים. הטכנולוגיה מאלצת אותנו להיות מולטי טאסקינג, לנהוג ולדבר, לבשל ולטפל בילדים, הכל קורה במקביל.
זו הסיבה שנולד צורך של ממש לדבר למכשירים ואם הם יכולים לענות – מושלם.
החיפוש הקולי מהיר יותר ופשוט יותר
בעולם הדיגיטלי שלנו, שבו הזמן הוא כסף, לאף אחד כבר אין זמן להקליד את השאלות שלו, כאשר התשובה שלהם נמצאת במרחק משפט בלבד, אנשים נוטים לבחור בדרך הקלה יותר.
אם היינו צריכים לבחור בין להקליד או לשאול שאילתה כמו "מה היא פסגת ההרים השנייה בגובהה בעולם אחרי הר האוורסט", כולנו היינו בוחרים באפשרות האחרונה מסיבות מובנות.

חיפוש קולי מותאם למכשירים ניידים
זו ככל הנראה הסיבה הגדולה ביותר לכך שחיפוש קולי כה פופולרי וויראלי כבר כיום.
חברת BrightLocal מדווחת כי 56% מהחיפושים הקוליים נעשים בסמארטפון.
הסטטיסטיקה לעיל שמה דגש חזק על חשיבותו של הסמארטפון בכל מה שקשור לחיפוש קולי והוא הופך להיות המפתח לתעשיית החיפוש הקולי. ממש כמו שתוך זמן קצר אינדקס גוגל לניידים השתלט על מגמות החיפוש בגוגל.
במה שונה חיפוש קולי מחיפוש מסורתי?
ביטויי המפתח בחיפוש קולי ארוכים יותר.
כשאנחנו משוחחים עם הסמארטפון שלנו ושואלים שאלות, אנחנו בדרך כלל שואלים את כל השאלה במקום להשתמש רק בכמה מילות מפתח.
נגיד שרצינו להכין עוגת פודינג:
במחשב היינו כותבים: "מתכון לעוגת פודינג".
בחיפוש הקולי היינו אומרים: "הי גוגל, איך מכינים עוגת פודינג בבית ?"
שימו לב שביטוי הזנב הארוך הפך ארוך יותר ו...אינטימי יותר.

עדיפות לחיפוש עסקים ותוצאות מקומיות
הנפח המרבי של בקשות לחיפוש קולי מורכב משאלות "קרוב אלי"; עובדה זו מאשרת שני דברים:
אנשים משתמשים בחיפוש קולי כדי למצוא מקומות לבקר בהם, מלונות ללינה, מסעדות לאכול תוך כדי תנועה.
מלבד מקומות, אנשים יתחילו לבקש גם מידע מסוג אחר.

כעת, כשאנחנו יודעים שחיפושים מסוג "קרוב אלי" הם די גבוהים במספרם, הגיע הזמן לנתח את המקומות השונים שמהם נערכים החיפושים האלה:

כפי שתראו, השימוש בחיפוש קולי נמצא במגמת עלייה במקומות ציבוריים כמו תאטראות, שירותים, מסעדות וכו '. רוב החיפושים הללו הם לעסקים מקומיים.
תוצאות חיפוש קולי מכוונות למטרה
התוצאות שנקבל ב SERP עבור החיפושים הקוליים שלנו הם בעיקר מה שנראה בחיפושים הרגילים. גוגל מסתמכת מאוד על מקורות ידע ועל קטעי טקסט עשירים כדי לענות על שאילתות קוליות.
המחפשים רוצים תוצאות מהירות ומיידיות, וגוגל מבינה זאת. כך גם בחיפוש קולי, כאשר התשובות הישירות לשאילתת החיפוש - הן העדיפות.

עמית צוק ממליצה על חקר ביטויי מפתח שמתאים לחיפוש קולי:
כעת, לאחר שיש לנו מושג כיצד עובד חיפוש קולי ומאפייניו השונים, נבין את המגמות בתהליך מחקר מילות המפתח עבור מגמת חיפוש זו. כמה נקודות שכדאי לזכור בעת הכנת מילות מפתח לחיפושים קוליים הן:
יש למקד מילות מפתח לשאלות. כפי שראיתם, שאילתות חיפוש קולי מכילות הרבה מאוד שאלות בוריאציות שונות כמו איך, מה, מתי, למה, איפה וכד. הקפידו לכלול אותן בביטויים המקודמים שלכם.
מילות מפתח בעלות זנב ארוך – כמו בחיפוש הארוך גם כאן משחשות ה Long Tail תפקיד מרכזי פשוט מהסיבה שכך אנו שואלים שאלה. במלואה.
מילות יחס "אל, על, בשביל, של" הופכות את השאילתה לשיחה כפי שהיא במציאות עשו בהן שימוש ואל תבנו משפטים לרובוטים.
אני ממליצה לכם לעשות שימוש באתר Answer the puclic.

אני משתפת אתכם אחת מהאסטרטגיות שלי:
נניח שאנו רוצים לקדם מסעדה סינית. נכתוב באתר Chinese restaurant.
נקבל הרבה מאוד מסכי תוצאות אבל המסך החשוב ביותר הוא המסך שמציג את השאילתות הפופולאריות ביותר בגוגל לביטוי שבדקנו במבנה של שאלות.

נבחר שאלה כמו: where is a Chinese restaurant close to me ?
ונתרגם לעברית: איפה יש מסעדה סינית קרוב אלי.
אני כותבת את המאמר ממשרדי בנהריה ואלו התוצאות שאקבל:

לאחר מכן, אלחץ על שורת השאילתה ואקבל ביטויי זנב ארוכים נוספים כהמלצה.

התחרות האורגאנית הופכת קשה יותר ויותר. בתחילה היו אלו המכשירים הניידים שהקטינו באופן משמעותי את דף התוצאות והפכו את המיקומים האחרונים בדף הראשון ללא רלוונטיים וכעת החיפוש הקולי שיאלץ אותנו להתכונן בהתאם.
היי, לא לדאוג.....
נשמע כמו ג'יבריש ? יש שאלות נוספות, תרצו לקבל הסבר מקיף על נושא המאמר ? לקבל ייעוץ אישי, הדרכה ואפילו ליווי עסקי ? שמי עמית צוק ואני עורכת מגזין קידום אתרים, בעלת מעל ל 20 שנות ניסיון בפיתוח אתרים, קידום וניהול קמפיינים באינטרנט ובניית אסטרטגיות שיווקיות ופרסומיות באינטרנט.
צרו עימי קשר (מבטיחה לא לשלוח ספאם).....
Comments